Canon ще похарчи над $350 милиона за изграждането на фабрика литографски

...
Canon ще похарчи над $350 милиона за изграждането на фабрика литографски
Коментари Харесай

Canon ще строи фабрика за оборудване на чипове в инвестиция за над $350 милиона

Canon ще похарчи над $350 милиона за построяването на фабрика литографски машини за чипове. Тя ще се намира в централната японска префектура Точиги, а задачата на компанията е да да разшири производството си в тази област, с цел да отговори на голямото световно търсене и на съперниците си, оповестява Bloomberg.

Строителството е планувано за 2023 година, а заводът би трябвало да проработи през 2025-а, обяви пред Bloomberg News представителят на Canon Хироки Кобаяши. Освен това компанията може да употребява мястото за производството на последващо потомство съоръжение за чипове, основано на техника, която назовава наноотпечатък. 

Литографските машини са основно съоръжение за процеса на произвеждане на чипове. Съединени американски щати се погрижи Китай да не може да получава най-напредналите литографски технологии от водача в промишлеността ASML Holding и усилва напъните си за в допълнение ограничение на достъпа на Пекин до по-напреднало съоръжение.
 Intel избра този италиански град за новата си фабрика за чипове за над €4,5 милиарда
Intel избра този италиански град за новата си фабрика за чипове за над €4,5 милиарда

Американската компания за полупроводници възнамерява огромна инвазия в цяла Европа

Базираната в Токио Canon изостава от японската Nikon и от нидерландската ASML в доставките на съоръжение за произвеждане на чипове, а продуктите ѝ се употребяват за основаването на по-малко усъвършенствани полупроводници. Според китайската Founder Securities литографските машини на Canon могат да вършат единствено 130-нанометрови чипове - технология, която стана налична преди повече от 20 години.

В момента разнообразни интернационалните компании безусловно се надпреварват да строят заводи за чипове в Европа, Азия и Съединени американски щати. През месец септември колосът Intel избра италианския град Вигазио. за новата си фабрика за чипове за над €4,5 милиарда. 
 Съединени американски щати лимитират износа на високотехнологични чипове за Китай и Русия
Съединени американски щати лимитират износа на високотехнологични чипове за Китай и Русия

Същевременно най-големите американски софтуерни корпорации купуват микрочипове от тайванската TSMC

Инвестицията на Intel в Италия е част от по-широк проект, разгласен от американския производител на чипове предишния март, за вложение на до €80 милиарда през идващото десетилетие и разширение на производството в цяла Европа. С първичен капитал от €4,5 милиарда, който се чака да нарасне с течение на времето, от Intel оповестиха по-рано, че италианският цех ще сътвори 1500 работни места, плюс спомагателни 3500 работни места във веригата за доставки.

Отново предишният месец, технологичният гигант Micron Technology също разгласи, че ще влага $15 милиарда до края на десетилетието в нов цех за полупроводници в родния си град Бойс в Айдахо. Според производителя на полупроводници фабриката ще сътвори внушителните 17 000 нови работни места.

" Това е една огромна победа за Америка ", съобщи тогава президентът Джо Байдън, представен от международните организации.
 Micron ще влага $15 милиарда в цех за чипове
Micron ще влага $15 милиарда в цех за чипове

Фабриката ще бъде в Съединени американски щати и ще разкрие над 15 000 нови работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР